Popularni postovi

Novo:I jedno jaje dnevno, može biti opasno

 Možda jesu proteinska 'bomba' puna esencijalnih vitamina, ali jaja, sastojak mnogih jela i omiljeni jutarnji obrok nisu tako zdrava kako se stalno ističe.

 Američki naučnici iz Bostona su došli do zaključka da samo jedno jaje dnevno može povećati rizik da obolite od dijabetesa, piše u petak Daily Mail.

Nakon 20-godišnjeg ispitivanja provedenog na 57.000 muškaraca i žena, otkriveno je da jedno kuhano jaje dnevno povećava rizik od dijabetesa za 60% kod muškaraca i čak 77% kod žena.

Dijabetes ili šećerna bolest poremećaj je povećavanja razine šećera u krvi žlijezde gušterače (pankreas), koji se zbiva kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu.

U tom slučaju stanice ne dobivaju hranu potrebnu za život. Šećerna se bolest u početku liječi tabletama i dijetom, a kasnije i inekcijama hormona inzulina. Bolest je nasljedna, a vjerojatnost da će osoba dobiti dobiti dijabetes povećava se za 50 % ako je osoba gojazna. novo iz nauke,dijabetes nasljedan,jedno jaje dnevno i dijabetes,šećerna bolest,inzulin,nasljedna bolest

No comments:

Post a Comment

My Blog List