Popularni postovi

Pilula umjesto endoskopije






Nova tehnološka otkrića u velikoj mjeri pomažu u medicini i dijagnosticiranju i liječenju raznih bolesti. O tome govori i sljedeći primjer.
Pacijenti sada mogu progutati malu, 450 dolara vrijednu kameru, kako bi lječnici vidjeli njihov jdnjak u potrazi za oboljenjima.
Dr. Douglas Rex sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Indianapolisu, u Indijani testirao je ovu ”pilulu-kameru“ na samom sebi kako bi pokazao koliko je procedura jednostavna. Sa malo vode on je progutao kameru i ostao ležati na stolu nekoliko minuta.
Kamera je skliznula niz jednjak praveći snimke koje doktorima pomažu da otkriju bilo šta neuobičajeno, uključujući tok kiseline, oštećenja i pred kancerogene ćelije.
Gutanje kamere je mnogo prijatnije nego standarna endoskopija koja zahtijeva guranje fleksibilne cijevi kroz usta i grlo, do jednjaka. Kamera također snimi cijeli put i prirodno i bezbolno prodje kroz probavni trakt u roku od 72 sata.

Pilula umjesto endoskopije,Nova tehnološka otkrića,Gutanje kamere je mnogo prijatnije nego standarna endoskopija,Pilula umjesto endoskopije,Nova tehnološka otkrića,piluli sa kamerom koja mijenja endoskopliju,
novo iz nauke,iz medicine

No comments:

Post a Comment

My Blog List