Popularni postovi

Nauka i zdravlje:Pivo jača kosti

Nauka i zdravlje.Prema rezultatima najnovije naučne studije žene bi se muškarcima trebale pridružiti u redovnoj konzumaciji piva, jer ovo za ljeto idealno osvježavajuće piće navodno i jača kosti. Ako niste baš ljubitelj piva, možda će vam ovo zanimljivo istraživanje promijeniti mišljenje.


 Grupa španskih naučnika najprije je ispitala 1.700 zdravih žena prosječne dobi od 48 godina o njihovim navikama konzumiranja alkoholnih pića, a zatim su urađeni pregledi ultrazvukom i to kosti šake, jer se na prstima uvijek prvo pojave simptomi osteoporoze.

Prema tvrdnjama naučnika, kosti žena koje redovno uživaju u pivu zapravo su mnogo gušće i čvršće, što znači da te osobe imaju manje šansi za obolijevanje od osteoporoze.

 S druge strane, vino vrlo malo doprinose zaštiti od pomenute bolesti, objavljeno je u naučnom magazinu Nutrition.

Također se vjeruje da visok nivo silikona koji se može pronaći u pivu usporava istanjavanje kostiju koje može dovesti do frakture. 

Pivo je bogato i fitoestrogenima, biljnom verzijom estrogena, koja održava kosti zdravima.

Kosti su inače sačinjene od mreže vlakana, minerala, krvnih žila i moždine, a zdrave kosti su gušće sa manjim razmacima između različitih dijelova.

Ako je vjerovati neobičnom istraživanju čak i konzumiranje manjih količina piva može doprinijeti zdravlju kostiju, stoga možemo zaključiti da ipak ne treba pretjerivati ni u čemu, pa čak i kada se radi o "zdravoj" pivi. 



pivo zdravo,pivo jača kosti,popiti piva za zdravije kosti,krvne žile,zdrave kosti,piti pivo,guste kosti,

No comments:

Post a Comment

My Blog List