Popularni postovi

Forteo preparat za kosti


Preparat Forteo koji sadrži visoke količine teraparatida djeluje tako što proizvodi nove stanice koštane mase koje ubrzavaju zacjeljivanje prijeloma.Mogao bi forteo biti lijek protiv osteoporoze.

Test je provjeren na 145 pacijenata koji su imali nezaliječenu frakturu kosti. Nakon dva mjeseca uzimanja lijeka 93% posto pacijenta nije osjećalo bolove, a kosti su u potpunosti zarasle. Inače, da kosti zarastu potrebno je negdje oko četiri mjeseca, dok je uz Forteo taj proces skraćen na dva mjeseca.I tako bi mogao biti lijek lijekova.Ipak će biti onih koji će ovom lijeku naći neku manu.


Forteo (Teriparatide) je oblik prirodni ljudski paratireoidni hormon. Daje se u  tijelo kao potkožna injekcija . To se koristi za liječenje osteoporoze u muškaraca i žena u postmenopauzi koje imaju visok rizik za frakture kostiju.Također se može koristiti za druge svrhe kao što je propisano od strane liječnika. 

Upozorenja : U mužjaka i ženki pacova, Teraparatid je  izazvao porast incidencije osteosarkoma (maligni koštani tumor) koji je ovisan o dozi i trajanju liječenja. Sljedeće kategorije bolesnika imaju povećan osnovni rizik od osteosarkoma, a ne treba se tretirati s Forteo: Paget's disease, pedijatrije, prije radijacijske terapije, bolesnici s metaboličkom koštanom bolesti, osim osteoporoze, pacijenti s koštanim metastazama ili skeletne maligne bolesti i bolesnika s već postojećoj hiperkalcemiji. 



forteo forum 1


forum 2  ....

tags:forteo,osteoporoza,kosti,

No comments:

Post a Comment

My Blog List