Popularni postovi

Korona virus,vakcine i nuspojave

 Ako se odlučite da se cijenite ili ne znate da ćete to uraditi onda ste na pravom mjestu.Ovdje ćete pročitati neke informacije o vakcinama, moguće nuspojave itd.

Da biste donijeli zakazani termin za vakcinaciju

  • Moraćete staviti na lice zaštitnu masku
  • Identifikacijski dokument s vašom fotografijom, ako ga imate
  • Lični zdravstveni identifikacijski broj ako nemate Medicare karticu
  • Podatke o vašoj istoriji bolesti, poput alergije ...
Kineske vakcine Sinopharm i Sinovac koliko su sigurne i nuspojave:  Obje kineske vakcine su inaktivne, što znači da sadrže samo inaktivirani („mrtav“) virus. Radi se o vakcinama s dodacima na bazi spojeva aluminijuma, koji u vakcinima služe da „iziritiraju“ tkivo na mjestu davanja vakcina i tako zapravo privlače stanice imunološkog odgovora. Inače, da nije dopušteno, prisustvo mrtvog virusa vjerovatno je prošlo „ispod radara“ imunološkog sistema i ne bi došlo do željene reakcije.

Ove vakcine općenito imaju manje nuspojava, mada zbog prilagođavanja neke inaktivne vakcine mogu prouzrokovati veću bol na mjestu davanja. Nuspojave nakon mRNA COVID-19 i adenovirusnih vakcina, pak, mogu uključivati ​​i  simptome nalik na gripu , koje uključuju pojavu zimice/vrućine, dakle febrilnost, malaksalost, glavobolju, temperaturu, što starijim osobama može biti izuzetno neugodno. Info

Vrlo rijetko nuspojava zgrušavanja krvi

Postoji uzročno-posljedična veza između AstraZeneca vakcine i vrlo rijetkog oboljenja koja uključuje zgrušavanje krvi i nizak nivo trombocita u krvi. To oboljenje se zove tromboza sa sindromom trombocitopenije (TTS).

Vrlo rijetko oboljenje srca

Osobe koje primaju Pfizer vakcinu trebaju upozoriti na vrlo rijedak rizik od upale srčanog mišića nakon vakcinacije i na moguće simptome, koji uključuju:

  • bol u grudima, pritisak ili nelagoda
  • lupanje srca (nepravilan rad srca, preskakanje otkucaja ili 'treperenje')
  • sinkopa (nesvjestica)
  • otežano disanje
  • bol pri disanju.

Simptomi obično počinju nekoliko dana nakon vakcinacije.

Svako ko ima takve simptome treba potražiti hitnu medicinsku pomoć. Info


Eto malo smo više saznali o vakcinama, nuspojavama, cijepljenju.Vjerujem da će ovo mnogima biti od pomoći kako bismo znali šta da urade. Pročitajte još informacija o vakcinama i cijepljenju protiv korona virusa na ovom blogu.


Tags:korona virus,vakcine,nuspojave vakcine,



No comments:

Post a Comment

My Blog List