Popularni postovi

Kada prestaje pandemija koronavirusa

   Njemačka se ozbiljno priprema za jesenski val pandemije virusa ali i poručuju prognozu da će pandemija Covida prestati u proljeće 2022.  .Ako se cijepljenje dopunjuje na niskorizičnim cijepljenim osobama i mlađoj populaciji, bespotrebno trošimo cjepiva koje je više nego potrebno u drugim zemljama, izjavio je član komisije Klaus Reinhardt. Po njemu, političari pobuđuju posve nerealna očekivanja od treće doze cjepiva koja nisu znanstveno utemeljena.Glavni tajnik Njemačkog udruženja za intenzivnu njegu i hitnu medicinu, pedijatar Florian Hoffmann, najavio je za početak 2022. raspoloživa cjepiva za sve dobne grupe, pa i novorođenčad. 


Trenutno se privode kraju studije i testiranja cjepiva "Biontecha" i "Moderne" za djecu mlađu od 12 godina, na koju se planira primijeniti smanjena doza cjepiva. U Njemačkoj je dosad više od 61 posto ukupnog stanovništva dobilo obje doze cijepiva, a više od 65 posto barem jednu. Povrh toga, već početkom iduće godine u Njemačkoj je najavljen početak cijepljenja čak i novorođenih beba.


Očekuje se da pandemija koronavirusa prestat će za šest do devet mjeseci, život će se na proljeće potpuno normalizirati, a sva ograničenja postati će posve nepotrebna. Riječ je o najnovijoj stručnoj procjeni njemačkih liječnika. 


Tags:pandemija,virus,covid,vakcina,koronavirus,cjepiva za djecu,

No comments:

Post a Comment

My Blog List